Location

14C Henley Rd, Homebush West NSW 2140, Australia

+61 2 8756 5575

info@librajewellery.com.au

Best special offers every week! 40% Off!

Shopping Cart

Subtotal $360.00
Categories
! Zonder een kolom

Monsters op het netwerk: hoe u uzelf kunt beschermen tegen trollen?

Onder de internetcommentatoren is er een heel speciaal ras mensen wiens enige doel is om een ​​gesprekspartner van zichzelf te krijgen. Ze worden trollen genoemd. Waarom gedragen ze zich zo en hoe ze met hen kunnen communiceren??

Die sommige internetgebruikers aanmoedigt om andere commentatoren aan te vallen? Sociaal https://cialis-kopen.com/ psycholoog Erin Bakkels van de Universiteit van Manitoba en haar collega’s besloten het antwoord op deze vraag te vinden. Onderzoekers onthulden significante verhoudingen tussen een neiging tot trollen en karaktereigenschappen die een “donkere vierkant” vormen. Deze functies:

 • Machiavellisme – een verlangen om anderen te manipuleren en fraude;
 • Narcisme – extreem egoïsme, obsessie met zijn eigen persoon;
 • Psychopathie – gebrek aan mededogen en empathie;
 • Sadisme is het plezier van het lijden van anderen.

Wetenschappers hebben ook een verband gelegd tussen de partijen met het “donkere vierkant” (behalve narcisme) en de totale tijd die het individu gedurende de dag door besteedt aan opmerkingen op internet. Tijdens de studie van trollen werden op verschillende manieren erkend.

De eerste manier is een offline enquête die respondenten het meest doen op sites waar u online kunt reageren. Deelnemers kregen vijf antwoorden aangeboden:

 • Bespreek artikelen die belangrijk voor u zijn;
 • chat met anderen;
 • nieuwe vrienden maken;
 • trol;
 • Ander.

En dit is hoe verschillende antwoorden correleren met andere vragen die overeenkomen met de kenmerken van het “donkere vierkant”:

De tweede methode was een online enquête, met vragen over trollen en andere soorten gedrag op internet. Sommige van de geselecteerde antwoorden geven aan:

 • direct sadisme (“ik hou ervan om pijn te veroorzaken”);
 • indirect sadisme (“Ik hou van realistische bloedstralen in videogames”);
 • psychopathie (“Antwoorden moeten snel en gemeen zijn”);
 • Machiavellisme (“Vertel goedkoop aan je geheimen”);
 • Narcisme (“Ik werd vergeleken met beroemdheden”).

Slechts 5,6% van de enquête -deelnemers merkte op dat ze graag “trollen”. Ter vergelijking, 41,3% van de netwerkgebruikers zijn “niet-commentators”, dat wil zeggen dat ze helemaal geen online activiteit vertonen. Dus trollen zijn, zoals gewoonlijk, een minderheid van online commentatoren en zelfs een minderheid bij het totale aantal internetgebruikers.

Die meestal trollen worden?

Om te begrijpen waarom trollen zo aantrekkelijk is voor persoonlijkheden van dit type, hebben wetenschappers hun eigen onderzoekstool opgezet, dat de wereldwijde detachering van internetverhoging werd genoemd (de wereldwijde beoordeling van internettrollen of gang). Het bevat de volgende uitspraken:

 • “Ik gaf links naar schokkende sites alleen voor grappen”.
 • “Ik hou ervan mensen te trollen op forums of op de opmerkingen”.
 • “Ik wil graag het spel bederven voor andere online deelnemers online spellen”.
 • “Hoe mooier en schoner het ding, hoe mooier om het te verpesten”.

Ja, sommigen zijn het eens met deze uitspraken. En nogmaals, dit gedrag correleert met verschillende vormen van sadisme, psychopathie of mackey -evelisme.

Onderzoekers hebben de verhouding tussen trollen en sadisme vastgesteld: sadisten worden vaak trollen, zoals ze genieten, waardoor ze aan anderen problemen brengen. “Zowel trollen als sadisten ervaren sadistische vreugde, waardoor anderen schade toebrengen”, zegt Erin Bakkels. – Sadisten willen gewoon plezier hebben … en het internet voor hen is een speeltuin!”

Veel internetbronnen, bijvoorbeeld YouTube, nemen maatregelen tegen trollen: Koppel in het bijzonder opmerkingen of schakel de premodatie in. Bakkels is echter niet zeker of deze maatregelen effectief zijn:

“Het zal niet gemakkelijk zijn voor de moderators die proberen de trollen tegen te houden met behulp van straffen (bijvoorbeeld, ze verbieden), omdat voor sadisten trollen intern gemotiveerd gedrag is. Uiteindelijk kan trollen te aantrekkelijk zijn voor sadisten, wiens mogelijkheden om hun neigingen in een sociaal acceptabele vorm te uiten zeer beperkt zijn “.

Waarom worden ze trollen genoemd??

Er zijn twee versies van de oorsprong van deze naam met betrekking tot netwerkprovocateurs. De eerste – het is geleend van Scandinavische mythen en sprookjes, waarin de trol een bovennatuurlijk wezen is met een slechte instelling en weerzinwekkend uiterlijk.

De tweede versie bouwt het op naar het Engelse werkwoord “Travel”, wat betekent “een netwerk vangen”. De trol “trok de aandacht”, die zoveel nodig heeft dat hij klaar is om te genieten van de woede en walging dat hij andere deelnemers veroorzaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *